Anale seks voor beginners!

Het is belangrijk om te benadrukken dat als het gaat om anale seks, communicatie, comfort en veiligheid het belangrijkste is. Wat ook nog goed kan helpen is om te beginnen, neem samen een warme douche. Dan ben je al meer ontspannen en alles is dan glad en voelt hygiënischer. Hier zijn enkele stappen en tips voor beginners:

“Communicatie”

Praat met je partner over je wensen, grenzen en eventuele angsten die je hebt. Zorg ervoor dat jullie beiden ontspannen zijn met het idee voordat je begint.

“Ontspanning”

Ontspanning is cruciaal voor een plezierige ervaring. Neem de tijd om te ontspannen en creëer een comfortabele en intieme sfeer door middel van kaarslicht of een lekker drankje.

“Gebruik glijmiddel”

Anale penetratie vereist veel glijmiddel, omdat de anus van nature niet zo vochtig is als de vagina. Gebruik een glijmiddel op waterbasis om wrijving en ongemak te verminderen of de speciale Anaalglijmiddel. Om goed schoon te schijn in je darmen is een klysma aan te bevelen. Klik hier om naar de klysma’s te gaan.

“Begin met je vingers”

Voordat je begint met penetratie met de penis of een speeltje, is het vaak handig om te beginnen met je vingers. Gebruik een of twee vingers om de anus langzaam te masseren en te ontspannen. Dit kan helpen bij het voorbereiden van de spieren en het verkennen van comfortniveaus. Je kunt door bijvoorbeeld te gaan zoenen de sfeer wat geiler maken, waardoor de ontvanger zich meer ontspant.

“Kies het juiste standje” Kies een positie die comfortabel is voor zowel de ontvanger als de gever. Vaak wordt de “doggy style” positie aanbevolen voor beginners omdat het gemakkelijker kan zijn om de controle te behouden en comfortabeler kan zijn voor de ontvanger. Elk persoon ontspant zich anders, op de zijkant of op de rug kan ook een fijne positie zijn.

“Ga langzaam en voorzichtig te werk”

Begin met kleine penetratiebewegingen en geef de ontvanger de controle over het tempo. Forceer niets en stop zeker als er pijn optreedt. Probeer eerst met een vinger langzaam naar binnen te gaan of gebruik een kleine buttplug om de boel wat op te rekken.

“Gebruik bescherming”

Gebruik altijd een condoom om het risico op infecties en SOA’s te verminderen, zelfs als je monogaam bent.

“Respecteer grenzen” Als een van jullie zich ongemakkelijk voelt of als er pijn optreedt, stop dan onmiddellijk. Anale seks is niet voor iedereen geschikt en het is belangrijk om elkaars grenzen te respecteren.

“Na de seks”

Na anale seks is het belangrijk om voorzichtig te zijn met hygiëne. Reinig de geslachtsdelen grondig en verwijder eventueel gebruikte condooms.

“Nazorg”

Sommige mensen ervaren na anale seks ongemak of gevoeligheid. Als dit het geval is, bied dan nazorg en comfort aan, zoals een warm bad of een kalmerende crème.

Onthoud dat iedereen anders is en dat wat voor de ene persoon werkt, niet per se voor de andere persoon zal werken. Wees geduldig, respectvol en open voor communicatie tijdens het hele proces. Als je meer vragen hebt of meer informatie nodig hebt, aarzel dan niet om een professional te raadplegen, zoals een seksuoloog of een arts.

Waarom wil ik anaal proberen?

Het besluit om anale seks te proberen is en blijft een persoonlijke keuze en kan om verschillende redenen worden genomen. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom mensen ervoor kiezen om anale seks te proberen:

  1. Nieuwe ervaring: Sommige mensen zijn nieuwsgierig naar anale seks omdat het een nieuwe seksuele ervaring is die ze willen verkennen.
  2. Variatie: Voor veel mensen kan anale seks een vorm van variatie bieden in hun seksuele repertoire. Het kan een manier zijn om de seksuele relatie met hun partner te verrijken en de intimiteit te vergroten.
  3. Fysieke sensaties: Anale stimulatie kan unieke fysieke sensaties veroorzaken die voor sommige mensen plezierig zijn. De anus en het rectum bevatten veel zenuwuiteinden die gevoelig zijn voor stimulatie. Voor zowel de man als de vrouw.
  4. Psychologische aspecten: Voor sommige mensen kan de taboe brekende aard van anale seks opwindend zijn. Het kan een gevoel van avontuur en opwinding toevoegen aan de seksuele ervaring.
  5. Erotische fantasieën: Anale seks kan voorkomen in de erotische fantasieën van mensen, en het realiseren van deze fantasieën kan seksueel bevredigend zijn.
  6. Exploratie van seksualiteit: Voor sommige mensen is het verkennen van verschillende aspecten van hun seksualiteit, waaronder anale seks, een belangrijk onderdeel van zelfontdekking en seksuele groei.

Het is echter belangrijk op te merken dat anale seks niet voor iedereen geschikt is en dat het van cruciaal belang is om comfortabel te zijn met het idee en om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om de ervaring veilig en plezierig te maken. Het is altijd verstandig om open en eerlijk te communiceren met je partner, je grenzen te respecteren en alleen te handelen als je er allebei klaar voor bent.